PwCAmsterdam 24 uur WO BACHELOR/WO MASTER/WO

Ben je bezig met je Master Fiscaal Recht of Fiscale Economie en wil je graag ervaren hoe het er bij PwC in de praktijk aan toe gaat?

Dat kan als werkstudent. Binnen Tax Reporting & Strategy zoeken wij ambitieuze studenten die zich willen vastbijten in al het werk dat om (fiscale) cijfers draait. Hierbij kan je onder andere denken aan de volgende facetten: Tax Compliance, Tax Accounting, Horizontaal Toezicht, inrichting van de fiscale organisatie of Tax Technology.

Wie ben je?

Je bent een talentvolle en ambitieuze student. Je wilt jezelf ontplooien en nu al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen. Daarbij ben je minimaal drie dagen per week beschikbaar.

 • Je bent bezig met je master voor de universitaire opleiding Fiscaal Recht, Fiscale Economie of een andere relevante studie;
 • Je wilt graag ervaren hoe het is om bij PwC te werken;
 • Je vindt het leuk om op praktische en creatieve wijze steeds weer nieuwe vraagstukken te analyseren en op te lossen;
 • Je weet duidelijk te motiveren waarom je een carrière in de fiscaliteit én bij PwC ambieer.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent goed met cijfers, analytisch sterk en bent in staat snel verbanden te leggen;
 • Je bent nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;
 • Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk;
 • Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo.

Hoe ziet je werk eruit?

Als Werkstudent werk je als volwaardig teamlid mee in onze Tax Reporting & Strategy praktijk. In de drie maanden dat je bij ons werkt word je begeleid door een ervaren collega. Als werkstudent ervaar je wat onze professionals dagelijks meemaken en krijg je een goed beeld van de werkzaamheden die je te wachten staan als je misschien bij PwC in vaste dienst komt. Een wederzijdse kennismaking en mooie leerervaring in de slotfase van je studie.

Als Werkstudent Tax Reporting & Strategy ben je betrokken bij al het werk dat om tax compliance en fiscale cijfers draait. Je bent bezig met een fiscale puzzel. Je werkt aan afwisselende opdrachten voor diverse (inter)nationale klanten. Je houdt je (op projectmatige wijze) onder andere bezig met het opstellen van aangiften (vpb), Tax Accounting en Audit of Tax. Ook kan je meekijken bij het proberen van technologische innovaties om werkprocessen te verbeteren, hoe wij klanten advies geven over hoe ze fiscaal en financieel ‘in control’ kunnen blijven en hoe veranderende wet- en regelgeving zowel kansen als risico’s opleveren.

Wat kan je bij ons verwachten?

Bij PwC sta je aan het roer van je eigen loopbaan. Als werkstudent werk je in een jong, dynamisch en multidisciplinair team, waarbij persoonlijke en professionele groei centraal staan. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant, de specialisten in het team en je eigen voorkeuren. We zetten ons vol in voor de klant, maar de sfeer is informeel en er is ook tijd voor borrels en andere groepsactiviteiten.

Verder bieden wij je:

 • Een laptop van de zaak;
 • Je krijgt een persoonlijke begeleider. Hierdoor is er veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;
 • Een koffiebar om even (met collega’s) te ontspannen;
 • Je krijgt de kans PwC van binnenuit te leren kennen, als een mogelijk toekomstig werkgever.

Wie zijn we?

Wij zijn PwC, opgericht in 1849. Door verschillende fusies zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digital Technology, Assurance, Tax en Advisory. Wij bedienen een breed scala aan sectoren en klanten.

Wij hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken in totaal ruim 5.000 mensen. Ons bestaansrecht en onze purpose is ‘building trust in society en solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden – Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible – centraal staan. Meer achtergrondinformatie over ons vind je op onze website.

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in onze purpose en waarden en voldoe je aan de functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure of solliciteer direct onderstaand aanmeldformulier en upload je CV, motivatiebrief en cijferlijsten. Binnen twee weken ontvang je bericht over de voortgang.

Er zijn 3 instroommomenten in het jaar. Dit zijn 1 februari, 1 mei en 1 september. 

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail me gerust.

Direct solliciteren

Doorlopend