AchmeaLeeuwarden HBO

Wil jij jouw eigen stage ontwerpen en zo van toegevoegde waarde zijn tijdens een stage die jij écht leuk vindt?

De functie

Het Monitoring & Control Center (M&CC) van Achmea heeft zich de afgelopen 5 jaar ontwikkeld tot een van de koplopers in Nederland. Andere grote partijen laten zich binnen Achmea inspireren en met elkaar werken we er hard aan om dit verder uit te bouwen naar het voorbeeld van Monitoring & Control Centers binnen Nederland.

Bij het Monitoring & Controle Center (M&CC) zijn er veel potentiële opdrachten. Wij kiezen er daarom voor om de opdrachtformulering door jou als stagiair/afstudeerder te laten maken. Je kiest zelf het onderwerp dat het beste past bij jouw interesse en jouw ontwikkelpunten. Je maakt een 1e opzet van je eigen opdrachtformulering en stemt met je begeleider vanuit het M&CC hoe de verdere invulling eruit gaat zien. Voorbeelden van onderwerpen van voorgaande stageopdrachten zijn;  Check en validatie CMMi3 en CMMi4, Continuïteit M&CC – check en validatie, Inzet BI tooling – informatiebehoefte, Robotisering hoe toepasbaar, Performance verbetering realiseren en het inbedden van security monitoring. 
Je krijgt de mogelijkheid om zelf een idee te pitchen en zo een stage te creëren die jij écht leuk vindt en die ook daadwerkelijk relevant is!  

Het team houdt zich voornamelijk bezig met de volgende activiteiten: 

  • Het monitoren van de bedrijfskritische ketens (7x24 uur) o.b.v. Service Level Agreement (SLA) afspraken; Availability, Performance, Capacity en Security. 
  • De beschikbaarheid (de applicatiesystemen zijn er), performance (de websites werken juist) en jobafhandeling (onze collega’s kunnen hun werk doen) conform SLA nastreven
  • Op basis van meetgegevens (events) structurele verbeteringen organiseren en implementeren. 
  • Het M&CC is naast de first line operations taken (beheer) ook verantwoordelijk voor de "first line Security taken", waardoor er een nauwe samenwerking is met de Security afdeling.

Het profiel

  • Volg je een HBO opleiding in een IT richting, bijvoorbeeld Bedrijfskundige Informatica of Business Information Management (BIM)?
  • Heb je affiniteit met IT-techniek en organisatieskills? 
  • Heb je kennis van ITIL (pré)? 


We werken in een 7x24 uur omgeving, waarin je veel zelfstandig aan de slag zal gaan. Je moet hiervoor stevig in je schoenen staan en over goede analytische vaardigheden beschikken. Ben jij creatief en neem je initiatief in je werk? 
Dan pas je zeker bij ons! 

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.

Jouw afdeling

Binnen de regie organisatie van Achmea IT werk je met ca 1500 collega’s aan een innovatieve en betrouwbare IT dienstverlening. Achmea IT ontwikkelt applicaties, implementeert systemen en ondersteunt individuele gebruikers op de werkplek. De Achmea IT organisatie kent verschillende Competence Centers, welke gevestigd zijn op de locaties, Apeldoorn, Tilburg en Leeuwarden.

Binnen het M&CC willen we van reactief naar proactief en uiteindelijk naar predictive. We willen een potentiele verstoringen kunnen voorspellen, zodat we deze kunnen voorkomen. We automatiseren steeds meer, waardoor we steeds minder handmatig werk hebben en meer nadenkwerk.

Wij bieden

We hebben ruimte voor één stagiaire per februari en één of meerdere stagiaires per september (of iets eerder). De stage is voor 36 uur op locatie Leeuwarden. We bieden een stagevergoeding van € 400,- bruto per maand o.b.v. een werkweek van 36 uur.
Er bestaat een mogelijkheid om aansluitend op je stage als oproepkracht ingezet te worden binnen het M&CC.

Solliciteren en meer weten?

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Sylvia Wools, 0613721102 (bellen of appen), mailen mag naar Sylvia.wools@achmea.nl. 
Wil jij zelf invloed hebben op jouw stage en daarmee doen wat je écht leuk vindt? Stuur dan je CV en brief op! Houd 13 december alvast vrij: dan nodigen we maximaal 10 kandidaten uit voor een rondleiding en krijg je de tijd om jouw idee voor je opdracht te pitchen. Misschien mag jij dit dan wel uit komen voeren!

Direct solliciteren

Doorlopend